TECHNIKUM LOGISTYCZNE - PATRONAT AXTONE S.A. W KAŃCZUDZE
TECHNIK PROCESÓW DRUKOWANIA - PATRONAT MARMA POLSKIE FOLIE NOWOŚĆ !!!

Przedmiotowe zasady oceniania z religii

Przedmiotowe zasady oceniania z języka polskiego

Przedmiotowe zasady ocenianinia z języka angielskiego

Przedmiotowe zasady oceniania z języka niemieckiego

Przedmiotowe zasady oceniania z historii

Przedmiotowe zasady oceniania z historii

Przedmiotowe zasady oceniania z wiedzy o społeczenstwie

Przedmiotowe zasady oceniania z matematyki

Przedmiotowe zasady oceniania z fizyki

Przedmiotowe zasady oceniania z chemii

Przedmiotowe zasady oceniania z biologii i technologii gastronomicznej

Kryteria ocen z biologii i technologii gastronomicznej

Przedmiotowe zasady oceniania z geografii

Przedmiotowe zasady oceniania z podstaw przedsiębiorczości

Przedmiotowe zasady oceniania z wiedzy o kulturze

Przedmiotowe zasady oceniania z wychowania fizycznego

Przedmiotowe zasady oceniania z informatyki

Przedmiotowe zasady oceniania z edukacji dla bezpieczeństwa

Przedmiotowe zasady oceniania z teoretycznych przedmiotów zawodowych w zawodzie technik logistyk

Przedmiotowe zasady oceniania z teoretycznych przedmiotów zawodowych w zawodzie technik mechanik

Przedmiotowe zasady oceniania z przedmiotów zawodowych w zawodzie technik żywienia

Przedmiotowe zasady oceniania z działalności gospodarczej w gastronomii

Przedmiotowe zasady oceniania z działalności gospodarczej w branży mechanicznej


 

11 września 2012 r. pedagog szkolny po raz kolejny zorganizowała wyjazd uczniów klas maturalnych na SALON MATURZYSTÓW, który odbył się na terenie Politechniki Rzeszowskiej.

GALERIA ZDJĘĆ

Więcej…

 

        10 września odbył się kiermasz podręczników, na który niecierpliwie czekali uczniowie, zwłaszcza klas II – III LO i II – IV Technikum. Kiermasz cieszył się dużą popularnością – także wśród naszych absolwentów, którzy przynieśli już im niepotrzebne – po zdaniu matury i egzaminów zawodowych – książki.

GALERIA ZDJĘĆ

 

ROZPOCZĘCIE ROKU SZKOLNEGO 2012/2013

W ZESPOLE SZKÓŁ W KAŃCZUDZE

GALERIA ZDJĘĆ

Więcej…

 

header

 

 

„KOMPETENCJE ZAWODOWE KLUCZEM DO SUKCESU NA RYNKU PRACY”

jest realizowany przez Zespół Szkół w Kańczudze. Głównym celem projektu jest poszerzenie wiedzy i podniesienie kwalifikacji zawodowych 124 uczniów technikum, a tym samym zmniejszenie dysproporcji w osiągnięciach uczniów w procesie kształcenia.


OKRES REALIZACJI


Projekt jest realizowany od września 2010 r. do maja 2012 r. Zajęcia oraz kursy dla uczniów objętych wsparciem będą prowadzone od września do kwietnia – czyli w czasie trwania roku szkolnego dla uczniów klas maturalnych.


DZIAŁANIA


W ramach realizacji projektu planuje się następujące działania:

  1. Zajęcia dydaktyczno-wyrównawcze z podstaw konstrukcji maszyn dla uczniów klas czwartych Technikum Mechanicznego:

    - 20 uczniów

    - 2 grupy 10 osobowe

    - 50 godzin

  2. Zajęcia dydaktyczno-wyrównawcze z technologii gastronomicznej dla uczniów klas czwartych Technikum Żywienia:

    - 20 uczniów

    - 2 grupy 10 osobowe

    - 50 godzin

  3. Zajęcia dydaktyczno-wyrównawcze z języków obcych zawodowych dla uczniów klas czwartych Technikum Hotelarstwa:

    rok szkolny 2010/2011 – język francuski:

    - 10 uczniów

    - grupa 10 osobowa

    - 23 godziny

    rok szkolny 2011/2012 – język angielski:

    - 10 uczniów

    - grupa 10 osobowa

    - 25 godzin

  4. Dodatkowe zajęcia pozaszkolne – kurs operatora obrabiarek sterowanych numerycznie CNC dla uczniów klas czwartych Technikum Mechanicznego (IX-IV):

    - 24 uczniów

    - 2 grupy 12 osobowe

  5. Dodatkowe zajęcia pozaszkolne – kurs barmański dla uczniów klas czwartych Technikum Hotelarstwa (XI – III):

    - 20 uczniów

    - 2 grupy 10 osobowe

  6. Dodatkowe zajęcia pozaszkolne – kurs organizacji przyęć okolicznościowych – catering dla uczniów klas czwartych Technikum Żywienia (XI – III):

    - 20 uczniów

    - 2 grupy 10 osobowe

  7. Doradztwo edukacyjno-zawodowe:

    - 124 uczniów

    - zajęcia indywidualne z doradcą edukacyjnym (1 godzina dla każdego ucznia) oraz doradca zawodowym (1 godzina dla każdego ucznia)


Na zakończenie projektu przewidziano konferencje podsumowującą podczas której zostaną przedstawione zrealizowane działania.

Wsparciem będzie objętych 124 uczniów i uczennic klas czwartych Technikum Żywienia, Technikum Mechanicznego oraz Technikum Hotelarstwa.

Projekt będzie realizowany na terenie Zespołu Szkół w Kańczudze.


 
Więcej artykułów…