Pierwszy dzień branżowego szkolenia zawodowego za nami 💪
7️⃣ uczniów 👩‍🍳👨‍🍳 klasy 3 Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych bierze udział w branżowym szkoleniu zawodowym „Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów”. Szkolenie odbywa się w 📌 Tarnowie w ramach współpracy nawiązanej z Branżowe Centrum Umiejętności Gastronomia i Kelnerstwo w Tarnowie.
Dzisiaj uczniowie przygotowali
✅ Tatar z łososia z avocado i piklowaną rzepą 🍣
✅ Tatar z avocado z chrupką zbożową 🥑
✅ Łososia w zielonym curry z młodymi warzywami 🥦🫛
✅ Kurczaka kukurydzianego z pianą truflową w sosie demi Glace 🍲
Jutro przed nami kolejne wyzwania kulinarne 🍱