10 lutego jako uczniowie klasy pierwszej Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych odbyliśmy naszą pierwszą wycieczkę przedmiotową do piekarni BONUS PLUS w Kańczudze. Wycieczka była przez nas tym bardziej oczekiwana, że codziennie mamy możliwość degustować wypieczone tutaj smaczne drożdżówki i inne wyroby.

 

Na terenie zakładu powitała nas pani Kierownik Marzena Klepacz. Następnie pani Kierownik wspólnie z panią odpowiedzialną za technologię produkcji zaprezentowały nam specyfikę pracy piekarni. Zobaczyliśmy, jak przebiega produkcja różnego rodzaju chlebów, od produkcji zakwasu poprzez wypiek a także formowanie wypieków, np. chałki, naszych ulubionych drożdżówek jabłkowych, kapuśniaczków, pączków i wielu, wielu innych pysznych wypieków.

Na zakończenie czekała na nas jeszcze jedna niespodzianka… pełna taca przepysznych ciepłych ciasteczek, którymi mogliśmy się poczęstować. Wycieczkę uważamy za bardzo udaną i ciekawą.

Dziękujemy Pani Małgorzacie Rożek-Ziobro za zorganizowanie wycieczki i prosimy o zorganizowanie kolejnej.

Słowa podziękowania składamy także kierownictwu i pracownikom firmy Bonus Plus.