Dnia 10 marca 2017r.w Zespole Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu odbył się IX Międzyszkolny Konkurs Kulinarny pod hasłem ,,Jabłko królem potraw – w kulinarnej tradycji ziemi jarosławskiej”.

Naszą szkołę reprezentowały dwie uczennice klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Małgorzata Homik oraz Anna Wołoszyn pod opieką Pani Małgorzaty Rożek-Ziobro. Konkurs był zorganizowany pod honorowym patronatem Zakładów Tłuszczowych „Bielmar”, których produkty musiały być użyte do przyrządzenia konkursowych potraw. Uczestnicy mieli półtorej godziny na sporządzenie dania głównego oraz deseru. Po zakończonej rywalizacji uczniowie udali się na wykład dotyczący walorów zdrowotnych produktów firmy „Bielmar”, ich przeznaczenia oraz stosowanych procesów produkcyjnych. Gdy wykład dobiegał końca zostały przedstawione wyniki konkursu. Po trudnej rywalizacji z bardzo dobrymi przeciwnikami  nasze uczennice zajęły III miejsce. Nagrody ufundowane zostały przez firmę patronacką. Uczennicom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Zapraszamy do odsłon ze zmagań konkursowych!