W ramach realizacji projektu w dniach 19,25,26.04.2015 r. „Podkarpacie stawia na zawodowców” 21 uczniów klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Technikum Hotelarstwa uczestniczyło w kursie Carvingu, którego głównym celem było podniesienie kwalifikacji zawodowych uczniów. Nabycie dodatkowych umiejętności zwiększa ich atrakcyjność na rynku pracy. Nasi uczniowie poznali historię sztuki carvingu, narzędzia do carvingu, sposoby zabezpieczania i pielęgnacji wyrzeźbionych prac, sposoby rzeźbienia motywów kwiatowych w owocach i warzywach (takich jak: arbuz, melon, burak, ogórek, cukinia, marchew i inne) oraz tworzenia kompozycji przestrzennych. Wykonane przez uczniów rzeźby budziły ogólny podziw tych, którzy je oglądali. Każdy beneficjent otrzymał certyfikat ukończenia kursu, komplet profesjonalnych noży oraz materiały szkoleniowe w postaci skryptu.

GALERIA ZDJĘĆ